Yhteystiedot

Puheenjohtaja:
Jouko Miesvirta
jouko.miesvirta@wippies.fi

Varapuheenjohtaja:
Kikka Salo-Saarinen
kss72@dnainternet.net


Sihteeri:
Mika Raukunen
mika@navettanikkarit.fi

Keskusta hakee uutta nousua

Mika Raukunen

Arvoisa keskustan jäsenistö, meillä on edessä mielenkiintoinen aika puolueessa. Kesäkuun alussa (8-10.6) järjestetään puoluekokous Rovaniemellä ja siellä valitaan keskustan johtoon uusi puheenjohtaja. Mari Kiviniemen yllätys ilmoituksen jälkeen on keskustan johtoon pyrkimässä neljä herra ehdokasta eli, Timo Kaunisto, Juha Sipilä, Tuomo Puumala ja Paavo Väyrynen. Vielä puoluekokouksessa voi joku ehdokas tulla mukaan mutta hänen valintansa tähän kyseiseen tehtävään on lähes mahdotonta.

Puolueessa pidettiin neuvoa antava jäsenäänestys, ja jos olin aikaisemmin huolestunut puolueen tilasta, niin nyt vasta olenkin. Meillä on Maskussa puolueessa 270 jäsentä ja vain tasan 20 jäsen viitsisi käydä äänestämässä. Olisin odottanut edes että ne kaikki jotka ovat keskustan luottamustoimissa viitsivät vaivautua, kun kerrankin kentältä neuvoa kysytään.

Puolueen puheenjohtajan valinta on tärkein ja merkittävin asia mihin voimme vaikuttaa, ja ketä siihen valitaan, on myös tulevaisuuden suunta, meillä keskustassa. Nyt valinta jäi puoluekokouksen päätökseksi ja meiltä täältä Maskusta lähtee täysi edustus tätä tehtävää tekemään. Koska jäsenäänestys ei kiinnostanut, jää meille edustajille vapaat kädet päättää ketä äänestämme. Tällä hetkellä on selvä että kukaan ei Suomenmaassa tiedä kuka on 9.6, illalla keskustan uusi puheenjohtaja! 

Uudella puheenjohtajalla ja meillä kaikilla on todella paljon töitä tulevaisuudessa, jotta voimme asua ja kehittää kuntaamme myös tulevaisuudessa. Kesäkuussa on myös valtuustossa ratkaistavana kaksi eri kehysmalli ratkaisua ja näissä on paljon pelissä. Toisessa mallissa on selvä teksti joka on suunnattu myös Maskuun ja kuuluu sanatarkasti näin " Haja-asutus alueilla voidaan harjoittaa lammas ja hevostaloutta". Tämä on Turun käsitys rakennemallista. Toinen malli käsittää kaavoitusta ja maankäyttöä ja jotkut asiantuntijat pitävät tätä mallia kuntaliitoksen esiasteena. Vaikka tästäkään mallista ei ole vielä päätetty on jo Turun kaupunginjohtaja Randel kutsunut allekirjoittajat Helsinkiin allekirjoitustilaisuuteen.

Olemme vaikeiden asioiden kanssa tekemisissä ja nyt on todella lähdettävä liikkeelle ja pistettävä itsensä mukaan yhteisen edun eteen. Te kaikki jotka olette pistäneet pään pensaaseen tai jääneet odottamaan jotain ihmettä, ei sitä tule. Ei löydy sellaista tahoa tai puoluetta joka pelastaisi tästä tilanteesta, jos et itse tee sitä muutosta. Tämän muutoksen voi tehdä keskusta. Tämä kuitenkin vaatii sitä että me kaikki lähdemme liikkeelle ja tuemme toisiamme. Kaksi tai kolme ihmistä markkinakojussa tai info-tilaisuudessa ei ole oikea tapa voittaa vaaleja.

Kun katsotaan taaksepäin tätä valtuustokautta, on meitä tarvittu ja tarvitaan edelleen. Keskusta ratkaisi terveyspalveluiden suunnaksi Akselin, toinen vaihtoehto olisi ollut kuntaliitos Naantaliin. Naantali jopa itse sanoi että he ihmettelevät Maskua koska heillä ei ole mitään tarjota edes terveyspalveluita. Keskusta myös on ollut aktiivisesti keskusteluissa kun puhutaan koko kunnan asioista, ilman keskustaa Askaisten koulu ei olisi saanut mitään ja kovan väännön jälkeen 400 000 euron määräraha on suureksi avuksi eteenpäin. Myös taloudessa on vaikeita päätöksiä edessäpäin ja ne eivät tipu taivaalta vaan ne vaativat jatkuvaa hereillä oloa.

Keskusta kaipaa ihmisiä jotka saavat tämän kansanliikkeen takaisin sinne missä oli tekemisen meininkiä.

06.06.2012

T. Mika Raukunen, kunnallisjärjestön puheenjohtaja