Yhteystiedot

Puheenjohtaja:
Jouko Miesvirta
jouko.miesvirta@wippies.fi

Varapuheenjohtaja:
Kikka Salo-Saarinen
kss72@dnainternet.net


Sihteeri:
Mika Raukunen
mika@navettanikkarit.fi

Puheenjohtajan terveiset 2012

Mika Raukunen


Keskustalle vuosi 2012 on todella tärkeä ja kaikkien aktiivisuutta tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Tammi ja helmikuun aikana järjestetään Presidentinvaalit ja meidän keskustalaisten on pidettävä huolta siitä, että oma ehdokkaamme pärjää parhaalla mahdollisella tavalla. Vaikka Paavo Väyrynen jakaa mielipiteitä suuntaan jos toiseen on hän näistä ehdokkaista kuitenkin paras tehtävään. Emmehän me keskustalaiset valitse Turun malliin "sopivinta" vaan pätevintä, vai olenko väärässä?

Puolue tarvitsee kansalta tukea ja mikäli sitä saamme voimme aloittaa uudelleen keskustalaisien arvojen palauttamisen meidän jäsenistöön päin. Hallitus on antanut meille "hopea tarjottimella", vaaliaseen ja meidän on käytettävä sitä, mutta viisaasti. Uusia kuntakarttoja jaetaan joka viikko ja menossa on ehkä väsytys tai sumutusvaihe, sillä pikkaisen muutettu kartta voi jo mennä läpi. Keskustan on kuitenkin pysyttävä asialinjalla ja kysyttävä "mistä näitä karttoja tulee?". Yhteenkään karttaan ei ole liitetty kaavakartoista tuttua sanallista selvitystä joka ohittaa merkinnät. Eli Suomeksi mistä ne tulevaisuuden säästöt otetaan vaikka työssäkäyntialueen karttaluonnoksessa. Siitä ei tule mitään säästöjä jos kunnat vaan yhdistyvät, mutta mitään muuta ei tehdä. Onko alunperinkin kokoomuksella ja demareilla ollut tarkoitus näivettää palvelut syrjäseuduilta, turvatakseen oman selustansa päätöksenteossa?

Rovaniemellä kesäkuun alussa pidetään keskustan puoluekokous, jossa valitaan uusi puoluejohto. Presidentinvaalit ja muut asiat eduskunnassa päättävät sen jatkuuko Marin aika keskustan johdossa. Presidentinvaalien esivaalisekoilu vei kannatusta puolueen puheenjohtajalta ja nyt on Marilla "näytönpaikka". Mutta ei oteta tähän enempää kantaa, sillä kenttä sen ratkaisun tekee kesäkuussa ja siihen on myös Hesarinkin tyydyttävä.

Maskun talous on myös edelleen huonossa kunnossa, johtuen suurimmaksi osaksi nykyisen hallituksen yli 1.7 miljoonan valtionosuuksien leikkauksesta. Tästäkään ei myönnetä valituslupaa vaan on löydettävä uusia keinoja rahareikien peittämiseen. Maskun vastaus on tähän taloustyöryhmä, joka kokoonpano on koottu jokaisesta valtuustoryhmästä, itse saan kunnian edustaa keskustaa. Ei ole tarkoitus levittää ryhmän mietintöjä yleiseen keskusteluun ennen kuin työ on saatu valmiiksi, mutta tässä kohtaa on hyvä kertoa niitä tietoja mitä kuntaliitto kertoi Maskusta. Kun verrataan Maskua muihin alueen kuntiin, on Masku verottanut kautta historian alueen alhaisimmilla veroprosenteilla. Tämä on johtanut siihen että Maskussa ei ole mitään säästössä vaan menot on maksettava verotuloilla tai otettava lisää velkaa. Velkamäärä on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana jyrkästi johtuen isosta muuttoliikkeestä Maskuun. Velkaa Maskulla on nykyään yli 3000 euroa/asukas. Mutta kuntaliiton mukaan Maskulla ei ole mitään hätää sillä veroprosentti kestää vertailun ja on helposti nostettavissa lähelle alueen muiden kuntien tasoa. Halutaanko sitä sitten Maskussa, se on taas eri tarina.

Hyvät keskustalaiset lukijat, tuon terveiset myös piirihallitukselta, joka kokoontui Somerolla viime sunnuntaina. Keskusta ei anna periksi ja taistelu alkaa Presidentinvaaleista. Jos joku keskustalainen vielä äänestää Perussuomalaisia, voi häneltä käydä kysymässä, miksi? Jos haluaa antaa äänensä sellaiselle henkilölle joka osaa kyllä puhua mutta vastuuta ei uskalla ottaa, ei minusta hänestä ole Presidentiksi. Kyllä Suomessa riittää "höpöttäjiä", mutta teot ratkaisevat. Vastuusta sen verran, heitän villin arvauksen " Paavo Väyrynen pääsee toiselle kierrokselle" ja kansa kysyy Soinilta ketä hän äänestää toisella kierroksella vastaus on:" Sauli Niinistö".

Joten se siitä yhteisestä Eu-politiikasta, toivottavasti olen väärässä.

17.01.2011 Mika Raukunen, Maskun keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja