Yhteystiedot

Puheenjohtaja:
Jouko Miesvirta
jouko.miesvirta@wippies.fi

Varapuheenjohtaja:
Kikka Salo-Saarinen
kss72@dnainternet.net


Sihteeri:
Mika Raukunen
mika@navettanikkarit.fi

Keskusta on aidosti itsenäisyyden takana

Mika Raukunen

Vakka-Suomen Sanomissa perjantaina julkaistu juttu käsitteli kuntaliitoksia ja tulevaisuuden kuntakarttaa missä Turku olisi keskuskaupunki. Tätä ajatusta jutussa vastustettiin mutta oletteko unohtaneet ketkä puolueet ovat hallitusvastuussa Suomessa? Niin uskomattomalta kun se kuulostaakin samaan aikaan eli samana päivänä Suomen hallitus pitää info-tilaisuuden ja ilmoittaa että pakkoliitokset ovat mahdollisia jos muuten ei rakenteellisia muutoksia saada aikaan. Tämän mahdollisuuden teki käytännössä mahdolliseksi Sdp-eduskuntaryhmä, Kokoomus on sen jo aikaisemmin kertonut avoimesti julki.

Meillä Maskussa viime kuntavaaleissa, Sdp ja Kokoomus vannoivat itsenäisen kunnan puolesta. Tämä jatkui myös V-S Sanomien haastattelussa, jossa Mari Karsio ja Maija Salo puhuivat itsenäisen Maskun puolesta. Kysymys kuuluukin, uskallatteko vastustaa omien puolueittenne valtakunnallista linjaa vai onko kaikki vaan pelkästään todellisuuden peittelyä?

Maskussa on jo pitkään mietitty taloudellisten vaikeuksien perään ja tämä on tehty yhteistyössä. Yhteistyön ja kuntamme tulevaisuuden kannalta tämä poliittisten ryhmien saumaton yhteistyö on tulevaisuudessakin ehdoton edellytys, jotta saamme "hyvää ja kaunista" aikaiseksi. Kannattaako edes yrittää jos jatkuvasti vedetään matto jalkojen alta ja viimeistään kun olemme yhtä ja suurta Turkua?

Keskusta oli isolla sydämellä mukana synnyttämässä terveysyhteistyötä eli Sote-Akselia ja on edelleen siinä mukana vieläkin isommalla sydämellä. Jatkuvasti kasvattamalla ja kehittämällä voimme tehdä jotain joka kääntyy kaikkien Maskulaisten parhaaksi. Haluamme muistuttaa että vasta tämän vuoden alussa saimme sosiaalipuolen mukaan ja jo nyt sekin halutaan lopettaa. Ja taas aletaan kaikki alusta, tämäkö on se keino millä tuodaan säästöjä?

Maskun Keskusta haluaan myös muistuttaa että myös selvitykset maksavat ja jokainen kunta joutuu maksamaan oman osuutensa, halusi sitä tai sitten ei.  Ja yksi todella merkittävä tekijä on myös selvitysten tekijä, onko selvittäjällä jotain sidoksia vai haluaako selvittäjä tarkoituksenmukaisesti muuttaa todellista kuvaa? Huonosta ja epätarkasta selvityksestä kun ei ole mitään hyötyä kunnille. Esimerkkinä voitaisiin tuoda Salon alueen selvitys, olisiko kunnat lähteneet mukaan jos tämänhetkinen tilanne olisi tuotu kuntapäättäjien eteen?

Turun alueella on paljon ongelmia ja niiden ratkaisemiseen me tarvitsemme paljon yhteistyötä ja myös rahallista panostamista. Nämä ongelmat eivät ratkea sillä että pistämme "hynttyyt yhteen" ja toivomme parasta.

Maskun Keskustan kunnallisjärjestön puolesta

1.9.2013 Mika Raukunen