Yhteystiedot

Puheenjohtaja:
Jouko Miesvirta
jouko.miesvirta@wippies.fi

Varapuheenjohtaja:
Kikka Salo-Saarinen
kss72@dnainternet.net


Sihteeri:
Mika Raukunen
mika@navettanikkarit.fi

27.10.2010

Syksyinen tervehdys puheenjohtajaltaraukunen_126.jpg

Vuosi 2010 rupeaa käymään taas vähiin ja meillä kuntapuolella linjataan seuraavaa vuotta ja osaksi pitemmällekin. Vuosi 2010 näyttäisi jäävän plusmerkkiseksi, tosin ihan varmuutta siitä ei vielä ole. Kauhulla odotetaan sairaanhoitopiirin loppuvuoden kertymää ja siitä laskua Maskun kunnalle. Mikään kriisikunta ei Masku vielä ole ei edes lähellä sitä.

Valtuustoseminaarissa linjattiin ensi vuotta sekä vuosia 2012 ja 2013. Ensi vuoden investointiohjelma on jälleen kerran iso ja osaksi liian suuri Maskun kokoiselle kunnalle. Ensi vuoden investoinneista otettiin pois keskuskeittiön rakentaminen ja tälle varatut 1,25 miljoonan menot. Kuitenkin Luukaan keittiö on korjattava ja tämä tehdään ensi vuonna. Tarkkaa summaa ei siihen tiedetä mutta varaus on 150000 eur. Mahdollista keskuskeittiötä suunnitellaan ehkä Raision ja Naantalin kanssa.

Seikelän päiväkoti on ohjelmassa vuodelle 2011, niin että se voi avata ovensa syksyllä 2011. Tämä on myös investointi tulevaisuuteen ja palvelee myös vanhojen kuntien (Lemu, Askainen) asukkaita. Keskusteluja käydään myös lastenhoitolisästä eli Maskulisästä joka on selvityksessä. Uskon nopeaankin päätökseen kuntalisästä, mikäli käyttäjiä vaan on.

Kunnallistekniikkaa ja kaavateiden päällystystä sekä kunnostusta tehdään myös ensi vuonna runsain mitoin. Uusia kaava-alueita tehdään rakentamiskuntoon ja näyttäisi olevan taas kysyntää omakotitaloasumiseen. Valitettavasti haja-asutusalueiden viemärilinjoja ei saada ensi vuoteenkaan ja Lemun puhdistamosta lähtevä siirtoviemärihanke näyttäisi siirtyvän vuoteen 2013 asti. Runkoviemäreihin ei esitetä lisää rahaa haja-asutusalueilla.

Hallintokunnat yritetään pitää edelleen säästöliekillä eli menot eivät saa karata käsistä. Kuitenkin menot näyttäisivät kasvavan seuraavan kahden vuoden aikana yli 2 miljoonaa euroa ja kasvu on täten aika iso. Veroprosenttia ei nosteta vuonna 2011 mutta 2012 on edessä 1% yksikön nosto. Muut maksut pyritään pitämään lähellä nykyistä tasoa.

Vaikka valoa näkyy tunnelin päästä, on matka sinne vielä pitkä. Pyrimme kuitenkin pitämään palvelutason nykyisellä tasolla ja tulevaisuudessa nostamaan palvelun tasavertaisuutta kuntalaisten kesken.

Hyvää loppuvuotta 2010

Maskun keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja

Mika Raukunen