Yhteystiedot

Puheenjohtaja:
Jouko Miesvirta
jouko.miesvirta@wippies.fi

Varapuheenjohtaja:
Kikka Salo-Saarinen
kss72@dnainternet.net


Sihteeri:
Mika Raukunen
mika@navettanikkarit.fi

30.06.2010 Mika Raukunen

Puoluekokous terveiset!raukunen_126.jpg

 Suomen Keskusta piti kesäkuun alussa puoluekokouksen Lahdessa, kokous oli järjestyksessään 73. Paineet tämänkertaiselle kokoukselle olivat etukäteen erittäin suuret. Kannatus oli laskenut jo alle 20% ja pääministerimme sekä puoluesihteeri loistivat mediassa lähes päivittäin joskus aiheesta joskus taas ilman syytä.

Kokouksen ilmapiiri oli suorastaan huikaiseva, keskusta oli lähtenyt liikenteeseen ja kansanliike oli todella kokoontunut. Yli 4000 tuhannen ihmisen kokousväki näki keskustan uudistumisen ja tunnelma oli tosiaan katossa. Virallisia kokousedustajia oli paikalla noin 2600 ja Varsinais-Suomestakin lähes 200 henkilöä. Valintoja ei tehty millään pienellä porukalla, mikä onkin ihan luonnollista 170 tuhannen jäsenen puolueelle.

Puheenjohtaja vaalissa ensimmäisellä kierroksella Mari Kiviniemi ja Mauri Pekkarinen saivat suurimmat äänimäärät, mutta kukaan ei saanut puolia äänistä. Seuraavalla kierroksella peli oli selvä, Mari Kiviniemi valittiin Suomen keskustan uudeksi puheenjohtajaksi.

Varapuheenjohtaja taistossa saatiin uusi nimi mukaan kun Timo Kaunisto tuli myös tavoittelemaan varapuheenjohtajan paikkaan. Keskusta uudistui myös tässä vaalissa sillä varapuheenjohtajiksi valittiin Tuomo Puumala, Timo Kaunisto sekä Annika Saarikko. Tarkat lukijat tietävät että kaksi näistä ovat Varsinais-Suomesta. Hyvä me.

Puoluesihteerin vaali oli selvä, keskusta haki uudistumista ja Timo Laaninen valittiin yli 70% äänimäärällä heti ensimmäisellä kierroksella uudeksi puoluesihteeriksi.

Suomen keskusta on uudistunut ja uuden sukupolven ajaminen puolueenjohtoon on alkanut.

Maskun keskusta teki puoluekokousaloitteen Lahden puoluekokoukseen ja sai siihen myös vastauksen. Valtatien 8 linjaukset tehdään vuoden 2012 tiehankkeiden mukana. Tarkan vastauksen voi käydä lukemassa keskustan nettisivuilta tai kysellä sitä piirimme toimistolta. Olimme kuitenkin ainoat jotka olivat ajamassa 8-tietä eteenpäin.

 

Hyvää kesää ja nauttikaa lomista sekä lämpimistä kesäpäivistä

Mika Raukunen, kunnallisjärjestön puheenjohtaja