Yhteystiedot

Puheenjohtaja:
Jouko Miesvirta
jouko.miesvirta@wippies.fi

Varapuheenjohtaja:
Kikka Salo-Saarinen
kss72@dnainternet.net


Sihteeri:
Mika Raukunen
mika@navettanikkarit.fi

24.05.2010 Mika Raukunen

Hyvää alkavaa kesää!raukunen_126.jpg

Kevät ja kesä keikkuen tulevi on vanha sanonta. Sään vahdellessa välillä sateeseen ja välillä taas helleaaltoon on saanut aikaan ainakin luonnon heräämisen. Taas kerran luonnossa näämme kasvun ihmeen pitkän talven jälkeen.

Maskun poliittisella kentällä on tapahtunut myös kevään aikana kaikenlaista ja niistä ajattelin kirjoitella teille arvoisat kotisivujemme lukijat.

Maskun kunnan taloudellinen tilanne näyttää edelleen kovin synkältä, olemme taloustilanteessa syvemmällä kuin ehkä koskaan koko Maskun kunnan historian aikana. Syitä on monia ja näyttää että vaikeat ajat jatkuvat niin tänä vuonna kuin tulevina vuosinakin. Sellainenkin historiallinenkin asian koettiin, että Masku oli muuttotappiollinen kunta. No ei suurta tappiota, mutta kuitenkin.

Säästöjä täytyy tehdä myös tänäkin vuonna ja säästöt koskettavat monia kuntalaisia. Seikelän päiväkotia ei kuulemma rakenneta tänäkään vuonna tai ainakin tälläistä huhua on kantautunut korviini. Myös ryhmiksiä on pistetty kiinni säästöjen toivossa, toivottavasti virkamiesten toimesta ei ole tehty liian hätiköityjä päätöksiä. Onko seikelän päiväkoti sitten ensi vuoden projekti, sen näyttää aika ja raha.

Kiinteistöpuolella on myös tapahtunut muutoksia. Askaisten ja Lemun entinen rakennusmestari Markku Kyrölä on irtisanottu tehtävistään ja samoin kuin myös Maskun kunnan kiinteistöjen yksi työntekijä. Syitä on turha täällä ruveta kertaamaa, aika näyttää niiden oikeellisuuden. Nyt kuitenkin halutaan palkata uudet henkilöt kyseisiin tehtäviin ja tätä en minä ymmärrä, en sitten ollenkaan.

Kun kuntaliitos tehtiin vuoden -09 alussa oli selvää että henkilöstöä vähennetään jo pelkästää ns. synergiaedun takia. Onko teknisellä puolella nyt kyse siitä että muutoksia ei haluta tai sitten niitä ei uskalleta tehdä.

Palvelut ovat huonontuneet myös ainakin Lemun yksityistiehoidon kannalta katsottuna. Kunnan omistama yksityisteiden aktiivisesti käyttämä tielana myytiin kysymättä sen käyttäjiltä yhtään mitään. Selvä palvelutason lasku palvelun käyttäjille.

On monia muitakin asioita mitkä puhuttavat kuntalaisia kuntamme monissa eri kylissä. Mitään muutosta ei asioihin saada jos emme saa kylien asukkaita asioiden taakse. Kunta ja kyläaktiivisuus on ainut tapa viedä muutoksia eteenpäin Maskun kunnassa.

Hyvää alkavaa kesää 2010
Maskun keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja
Mika Raukunen