Yhteystiedot

Puheenjohtaja:
Jouko Miesvirta
jouko.miesvirta@wippies.fi

Varapuheenjohtaja:
Kikka Salo-Saarinen
kss72@dnainternet.net


Sihteeri:
Mika Raukunen
mika@navettanikkarit.fi

13.03.2010 Mika Raukunen

raukunen_126.jpgKunnallisjärjestö huolissaan kunnan taloudesta

Kuntataloudessa eletään tiukkoja aikoja ja näyttää että kuntaliitoksetkaan eivät tuoneet talouteen mitään helpotusta. Maskun kunnassa yritetään elää mahdollisimman tiukkaa kuntatalouden linjaa. Olemme monessa valtuustossa ja seminaareissa ruotineen kunnan taloutta ja sopineet yhteiset pelisäännöt. Valitettavasti tällä hetkellä näyttää todella pahalta. Tekniseltä puolelta on tullut lisälaskuja jo tälle vuodelle noin 900 tuhatta euroa ja lisää on tulossa. Teknisen puolen lisälasku koostuu pääasiassa virheellisisti ennakoiduista kustannusarvioista mutta myös Lemun koulun lisätyönä tehty laajennus maksoi lähes 400 tuhatta yli sille määrätyn rahan.

Lisäksi kunta halusi ostaa maata rakentamiseen yli 500 tuhannella eurolla. Noin puolet tästä summasta koostuu Luukkaan vanhainkodin läheisyyteen suunnitellusta keskuskeittön tonttivarauksesta. Luukkaan yhteyteen valmistui juuri vanhusten palvelutalon laajennus  joka istutettiin tontin pienuudesta johtuen 2-kerroksisena rakennuspaikalleen. Nyt ostetuksi päätetyllä maa-alueella laajennus olisi voitu tehdä huomattavasti edullisemmin 1-kerroksisena ratkaisuna isommalle tontille ja tonttitilaa olisi jäänyt reilusti vielä keskuskeittiöllekkin.

Puhumme siis ylimääräisestä jopa 1,7 miljoonan ylityksestä joka on kertynyt kolmen ensimmäisen kuukauden aikana.

Maskun kunnassa on vaikeita päätöksiä luvassa, se on selvä. Haluammeko säästää investointipuolella vai käyttömenopuolella. Mikä tulee harkintaan on Seikelän päiväkodin rakentamisesta luopuminen. Ei kokonaan mutta tämän vuoden osalta, tosin muitakin vaihtoehtoja on mutta 1,7 miljoonan rahoitusta on vaikea saada kiinni. Herää kysymys mihin päivähoidon tarpeessa olevat lapset voidaan sijoittaa ja miten taataan kaikille lapsille päivähoitopaikka. Käyttömenopuolen säästöt koskettavat jokapäiväistä elämää, kiinteistöpuolen töitä karsitaan ja jostain palveluista luovutaan. On päivänselvää että perästä kuuluu.

Haluan myös muistuttaa että 1,4 miljoonan rahareikä vastaa yli yhden prosentin korotusta Maskun kunnallisverotuksessa eli ei mikään pieni summa. En halua maalata liian synkkää tulevaisuutta, mutta mitä tehdään jos verotulot romahtavat tai sairaanhoitopiiristä tulee tämänkin vuoden jälkeen yli 1 miljoonan lisälasku maksettavaksi. 

Lopuksi haluan toivottaa kaikki tervetulleiksi Maskun keskustan kunnallisjärjestön nettisivustoille.

t. Mika Raukunen, kunnallisjärjestön puheenjohtaja