Yhteystiedot

Puheenjohtaja:
Jouko Miesvirta
jouko.miesvirta@wippies.fi

Varapuheenjohtaja:
Kikka Salo-Saarinen
kss72@dnainternet.net


Sihteeri:
Mika Raukunen
mika@navettanikkarit.fi

Maailma muuttuu, Eskoseniraukunen_126.jpg


Otsikon teksti on tuttu monille ja näin on myös monet vastanneet, kun parempaa vastaus eivät ole keksineet. Mutta tällä kertaa on hyvä edellä mainittua fraasia toistaa, sillä nyt tosiaan maailma on muuttumassa. Tarkemmin sanottuna; tutuksi tullut avoin politiikka ja tällä en tarkoita lähipolitiikkaa vaan ylintä päätöksentekoa Suomessa eli hallitusta ja eduskuntaa.

Helmikuu ja maaliskuu jäävät historiaan synkkinä kuukausina joiden aikana Suomeen tuli takaisin ns. ”salonkipolitiikka”. Me Suomalaiset olemme tottuneet tekemään avointa politiikkaa ja keskustelemaan vaikeistakin asioista suoraan ja tämä on ollut maan tapa. Nyt tämä tapa on heitetty roskiin ja tilalle on nostettu salailu ja pienen porukan ”ydinpolitiikka” jota Kokoomus johtaa.

Hallitus johtaa Suomea juuri niin kuin Kokoomus haluaa ja muut puolueet ovat mukana pelkästään vallanhimon takia. Politiikka on juuri samanlaista kuin se oli Harri Holkerin aikana ja kaikki muistavat miten siinä kävi. Suomi vaipui 90-luvun lamaan. Nyt meillä ei ole enää siihen varaa sillä meitä ei Kreikan tapaan pelasta kukaan.

Kreikasta päästiinkin aasinsiltaan. Kukaan ei julkisuudessa tiedä mitkä ovat todelliset Suomen vakuudet Kreikan tukipaketissa. Sen verran minäkin ymmärrän että nykyiset vakuudet eivät menisi läpi vaan vastaus olisi ” ei käy sanottiin pankissa”.

Salaiseksi pistettiin myös puolustusvoimauudistus ja selvällä suomenkielellä saa näköjään eduskunnassa puhua sontaa ja vieläpä tunnustaa sen, mutta mitä siitä. Aikanaan Suomen pääministeri Jäätteenmäkeä epäiltiin valehtelusta joka todettiinkin jälkeenpäin totuuden puhumiseksi, syynä tulkintaan valehtelusta oli toisen henkilön virhe ja seurannut menettely oli jopa Suomen lain vastaista mutta ”kenkää tuli” silti. Suosionsa huipulla ollut Kanerva töpeksi yksityiselämässä ja samaten ”kenkää tuli”. Vaan eipä tule enää. Näin se maailma muuttuu.

Mutta meillä täällä Maskussa on edessä syksyllä kuntavaalit. Vaalit eivät ole tällä kertaa mikään läpihuutojuttu sillä nyt on paljon pelissä. Kun itse on ollut mukana 16-vuotta päätöksenteossa osaan tämän seuraavan sanoa käsi rinnan päällä ja ylpeänä; ainoastaan Keskusta voi turvata itsenäisen Maskun tulevaisuudessa.

Kokoomus on aina ollut kuin kumivieteri jonka päätöksenteko pomppii sinne tänne. Demarit kuuntelevat kyllä kannattajiaan, mutta virkakoneiston ääni ylhäältä johdattaa viime kädessä suuntaan jos toiseen. Ja Persut, niistä ei pääse vieläkään käsitykseen. Mutta jos Askaisten lahja Persuille on edelleen päättämässä lopetetaan lähes kaikki palvelut ja laitetaan vielä lopuksi ”köyhät kyykkyyn”.

Olet sitten Lemusta tai Askaisista tai Kanta-Maskusta on meillä paljon puolustettavaa. Keskusta oli pitämässä kovaa ääntä kuin Askaisten koulua oltiin lopettamassa ja puolustaa sitä edelleen. Koulutoimenjohtaja muuten edelleen esittää Askaisten koulun lopettamista. Lemussa ja Niemenkulmalta haluttiin viedä pois yhteinen kokoontumistila ja tekninen johtaja esittää edelleen niiden myymistä ja myyntilistalla on myös Lemun urheilutalo. Keskusta vastustaa näitä myyntejä. Ihmisten sosiaalinen yhteydenpito sekä terve harrastustoiminta täytyy turvata myös tulevaisuudessa.

Olemme olleet yksi avaintekijä kun terveystoimi Akselia perustettiin ja vaikka vaikeuksia on ollut matkan varrella on nyt hyvä katsella mihin päin ollaan menossa. Palvelua on syytä aina parantaa ja näin myös mekin Keskustassa vaadimme. Mutta mikä olisi todellisuus Naantalin tai Raision tai jopa Turun kainalossa. Vastaus; heittopussi ja kerjäläinen.

Akseli laajentuu 2013 koskettamaan koko sosiaali- ja terveystointa ja tämä on Maskun vastaus myös kustannuspuoleen. On turha luulla että saavutamme mitään pikavoittoja taloudellisesti. Ainoastaan pitkäjänteisyydellä saavutamme jotain uutta ja arvokasta tuleville sukupolville. Itse uskon että vuosi 2014 jo näyttää sen suunnan mitä on saavutettavissa.

Masku on nyt kolmen kunnan yhteinen kehittyvä kunta. Kuntaa täyttyy kehittää tasapuolisesti ketään unohtamatta. Valtuustossa on ollut selvä tuntuma siitä miten tulevaisuuden Maskua johdetaan, mikäli määrätyt voimat sitä saisivat johtaa. Ja lainaan suoraan lausetta joka tuli Kokoomusryhmältä; ” Maskussa täytyy ehdottomasti olla tulevaisuudessa yksi kehittyvä keskusta ja muut ovat kyliä”. Me Keskustalaiset olemme eri mieltä ja uskallamme sen sanoa.

Jos tunnet että sinulla on tunnetta ja luonnetta oman asuinalueesi eteen voit ottaa meihin Keskustalaisiin yhteyttä. On aika kerätä syksyn kuntavaaleihin lista sellaisista ihmisistä jotka haluavat kantaa vastuun kaikista kunnan asukkaista, asuinpaikasta riippumatta. Tämän lupaa ainoastaan Keskusta, ota siis yhteyttä.

Ps. meillä on vielä jokunen paikka vapaana Keskustan listalla. Oheisesta linkistä saat ilmoituskaavakkeen suostumuksesta ehdokkaaksi kuntavaaleihin


Kevätterveisin.
Puheenjohtaja Mika Raukunen 0407263901 tai mika.raukunen@hajavesihuolto.fi