Yhteystiedot

Puheenjohtaja:
Jouko Miesvirta
jouko.miesvirta@wippies.fi

Varapuheenjohtaja:
Kikka Salo-Saarinen
kss72@dnainternet.net


Sihteeri:
Mika Raukunen
mika@navettanikkarit.fi

18.01.2011 Mika Raukunen

Hyvää kevään odotustaraukunen_126.jpg

Vanha kansa sanoo Nuutinpäivän lopettavan joulun ja samalla talven selän taittuvan. Karhu kääntää kylkeä ja aurinko alkaa lämmittää päivisin. Viimeistään hiihtoloman jälkeen jo jokainen tuntee taas kevään pikkuhiljaa tulevan, askel kerrallaan.

Maskun poliittisessa maailmassa tapahtuu myös, pienen hiljaiselon jälkeen. Valtuusto aloittaa työt 24. Tammikuuta ja siellä valitaan kunnanhallitus seuraavaksi kaksivuotiskaudelle sekä valtuuston puheenjohtajat. Muutoksia tulee monille ryhmille mutta niistä vasta sitten kun valinnat on tehty.

Terveysyhteistyö Akseli aloitti vuoden 2011 alussa ja ensimmäinen hallituksen puheenjohtaja on meidän ”oma”, Outi Rautalin. Kyseinen hallitus joutuu heti kovaan testiin, miten uusi yhteistyö lähtee käyntiin. Paikalliseen tyyliin kun epäilijöitä löytyy enemmän kuin kannustajia. Uskon ja luotan että tulosta syntyy ajan kanssa. Vastuu on suuri näillä luottamushenkilöillä jotka tehtäviin on valittu. Sama ryhmittymä on myös valmistelemassa vuoden 2013 uudistusta jossa koko sosiaalipuoli on yhteenliittymän eli Akselin alla, pois lukien lasten päivähoito.

Maskun kunta on edelleen vaikeassa taloustilanteessa ja rahaa ei tunnu löytyvän juuri mihinkään. Palvelutaso pyritään kuitenkin pitämään nykyisellä tasolla ja parin vuoden päästä voidaan pikkaisen taas henkähtää, mikäli suunnitelmat ovat onnistuneet. Kasvu jatkuu tulevina vuosina ja lisäinvestoinneilta ei voida välttyä. Mikäli saamme kasvun pidettyä noin 2%, on paremmat mahdollisuudet tasapainottaa kunnantaloutta. Ennusteet kuitenkin lupaavat jopa 3-4% kasvua tulevaisuudessa ja tämä tarkoittaa verotulokertymän kasvattamista.

Askaisten Livonsaari ja Lempisaari jättivät Maskun ja siirtyivät Naantalin hellään huomaan. Palvelut ovat lähempänä kyseisten alueiden asukkaita ja tulevaisuus näyttää kehityksen suunnan. Maskulle alueen luovuttaminen oli taloudellisesti raskas, mutta vanhan valtiomiehen sanoin ”pulinat pois”.

Eduskuntavaalit käydään huhtikuussa ja meillä keskustalaisilla on näytön paikka täällä Varsinais-Suomessa. Perussuomalaiset eli persut, kasvattavat kannatusta ja tulevat myös viemään keskustalta ääniä. Vaalit ratkaistaan nykyään aina enemmän median välityksellä ja silloin ei aina asiat voita. Keskusta lähtee kuitenkin vaaleihin teemalla ”Asiaa”. Jos saamme pidettyä vanhat äänestäjät ja saamme viestin läpi, on meillä täysi mahdollisuus pitää kolme edustajaa alueelta. Intoa ja tarmoa tarvitaan taas kerran.

 

Mika Raukunen, Maskun keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja.